Doorgaan naar hoofdcontent

Laatste Video:

NK Surftour 2019 - Texel

De tweede stop van de NK Surftour 2019 op het strand van Texel. Een dag extra wachten werd beloond met mooie hoge golven die de hele dag maar binnen bleven komen. De surfers hadden dus alle tijd op hun runs te perfectioneren. Wie gaat er meet die nieuwe auto naar huis en wie gaat er mee naar Frankrijk.Muziek in deze video komt van Soundstripe.Tien tips om je GoPro anders te gebruiken.

Ik liep al wat langer met het idee: wat als ik mijn grote Panasonic 3 ccd camera nu eens thuis liet en alleen mijn GoPro camera mee zou nemen, zou dat werken. Toen ik de plannen voor de #poederbaas trip maakte dacht ik: dit is het moment

Samen met GoPro Nederland heb ik een plan gemaakt om dit mogelijk te maken. Het filmen met alleen een GoPro camera vraagt er om, buiten de box te denken. Dit zijn mijn oplossingen.

1. Download de GoPro app op je smartphone. Niet alleen handig om je footage terug te zien en je shot in te stellen. Maar ook handig om de instelling van je camera snel aan te passen. Je kan ook je coolste shot naar je telefoon downloaden en dan posten op instagram (@johnnydertien) Wel thuis even oefenen met de app!

2. Je moet een schermpje hebben.  Dit wist ik al veel langer. Als je serieus met een GoPro wilt filmen dan moet je kunnen checken of je shot goed is. Achteraf is het prettig dat je footage terug kan zien. Als je geen snelle actie filmt dan kan je hiervoor ook de GoPro app gebruiken. De Hero 4 Silver heeft een ingebouwde schermpje.

3. Zet, als je niet filmt, de GoPro uit. Dat scheelt stroom. Je kan dit bij de nieuwe Hero 4 automatisch laten doen. Let er wel op dat het 6 seconden duurt voordat de camera is opgestart en je kan filmen.

4. Externe batterij. Het schermpje en de wifi vreten energie. Ook de temperatuur is belangrijk. Als je in de sneeuw staat te filmen is dat niet fijn voor je accu's. Koop bij de Action een powerbank. Vlak voordat ik weg ging kocht ik er één van 6000 mAh voor €13,00. Deze stop je in je binnenzak en laat een lange USB kabel via je mouw naar de camera lopen. Op deze manier kan je de hele dag filmen met je GoPro.

5. Varieert met de field off view (fov). Je GoPro heeft 4 field off views: Wide, Medium en Narrow. Als je onderwerp iets verder van je weg staat dan moet je niet met een wide fov filmen. Kies dan voor een medium of narrow fov. Deze instelling zijn te vinden onder de video instellingen. Voor de super wide view moet je in de resolutie instellingen zijn. Let op. Als er weinig licht is dan geeft een narrow fov en onscherp beeld.

6. Leer wat over resoluties. De GoPro kan in 4K resolutie filmen. Maar wat betekend dat eigenlijk?
Als jij een wat oudere computer gebruikt om te editen dan werkt een 4K resolutie niet echt prettig. Als je plan is om een video te maken voor YouTube dan is een 720p resolutie prima. Je kan dan ook in een hogere snelheid filmen waarmee je dan weer mooie slomo's kan maken.

7. Externe microfoon. De USB poort op je GoPro kan meer dan alleen de accu laden en files transporteren. Je kan er ook een microfoon op aansluiten.

Sluit eens een microfoon aan op je GoPro

8. Als je droog staat en blijft, film dan zonder de waterdichte case. Plastic tussen je camera en je onderwerp... Niet zo'n goed idee. Ik zie ook een extra halo als je bij weinig licht, tl licht filmt.

9. Stop de GoPro in je zak. Dit is een action sports camera. Als er actie is moet je de camera snel kunnen pakken. Het is een beetje vreemd dat er zoveel cases zijn voor een camera die tegen een stootje kan.

10. Gebruik een pole. Je kent ze wel die stokkies waar je de GoPro opzet. Varieer eens met de hoek waarin je film. Maak eens een hoog shot dan weer laag bij de grond. Film jezelf als je aan het boarden bent. Of gebruik de pole als statief om steady shots te krijgen.

Extra tip: zorg dat je niet de hele dag aan het filmen bent. Geniet van je sessie, de omgeving, je vrienden. Niet is vervelender dan er aan het eind van de dag er achter dat je coole footage hebt maar je niets van de dag herinnert.

Ik ben benieuwd naar jullie video's. Laat een link achter in de comments en ik ga snel kijken.

Reacties

Reviews:

"Johnny Dertien is als producent van dagedits en eventverslagen precies de persoon die wij nodig hebben. Hij werkt goed, zelfstandig maar wel naar behoefte van ons (de klant) en heel belangrijk ...snelheid in zowel het verslag als de edit zelf! Een dagedit van een evenement wordt kant en klaar aangeleverd voor onze social media kanalen nog op het evenement zelf! Daar worden wij en zeker ook de deelnemers aan onze evenementen blij van!!"

Alex Schuttert - Exeventure Sports & Events - Zaandam


"In de sportbranche draait alles om gevoel en beleving en Johnny Dertien is als geen ander in staat om dit op de juiste manier over te brengen op video. Daarnaast, zeker niet onbelangrijk, is hij al menig maal mijn "reddende engel" geweest als het ging om spoedklussen. Hij weet binnen korte tijd met relatief weinig input het juiste te realiseren. Als dat geen topsport is!"

Kelly van der Geest - Marketing en PR manager - kleertjes.com


"Johnny 13 had mij gevraagd een intro te geven voor de video coverage tijdens het Nederlands Kampioenschap Snowboarden in Laax. Dit was mijn eerste ervaring voor de camera. Dankzij zijn goede coaching, en samenstelling van de video, hebben velen kijkers dit als prettig materiaal beschouwd. Buiten het zijn van een goede cameraman en video-editor beschikt Johnny 13 over prettige coachingsvaardigheden."

Erik Daalder - Industry Trainer Consultant

Contact

Naam

E-mail *

Bericht *