Doorgaan naar hoofdcontent

Laatste Video:

NK Surftour 2019 - Texel

De tweede stop van de NK Surftour 2019 op het strand van Texel. Een dag extra wachten werd beloond met mooie hoge golven die de hele dag maar binnen bleven komen. De surfers hadden dus alle tijd op hun runs te perfectioneren. Wie gaat er meet die nieuwe auto naar huis en wie gaat er mee naar Frankrijk.Muziek in deze video komt van Soundstripe.10 Reden voor een Evenement Video

Zijn jullie er nog niet helemaal uit of jullie een evenement video willen hebben? Zoeken jullie een reden om sponsors te overtuigen om mee te doen? Wat voegt een evenement video eigelijk toe aan jullie evenement? Hier zijn 10 reden om voor een evenement video te kiezen.

1. Webcontent met plaatjes of video krijgen gemiddeld 94% meer views. Dagedit

Posts op social media met plaatjes of video worden vaker gerepost dan berichten zonder visuals.

2. Mensen hebben een voorkeur voor bewegende beelden. 

Dit is niet alleen omdat mensen een steeds kortere aandachtsboog hebben. Maar met beelden kunnen we veel meer vertellen in een korte periode. Een video is makkelijker te verwerken dan een pagina vol met tekst.
Het is niet voor niets dat we zeggen: “een beeld zegt meer dan 1000 woorden”

3. Met video heb je de mogelijkheid om een imago te creëeren.

Je kan een video op verschillende manieren branden. Natuurlijk staat je logo in de video. Maar ook de titels en de muziekkeuze bepalen het imago van het merk of event. Doordat dit in de video ingebakken zit, zorg je ervoor dat het imago blijft bestaan als gebruikers de video delen. Jou merk of evenement krijgt dus alle credits.

4. Bewegend beeld valt meteen op. 

Het zit in onze natuur om bewegende beelden als eerste te zien. Je zal die beer die op je af komt stormen nu net missen! Ook als er geen intentie is om de video te bekijken, die eerste 3 seconden zijn wel gezien. Die eerste 3 seconden van je video zijn extra belangrijk.

5. Bij een Google zoekopdracht worden er ook YouTube video’s getoond. 

Er zijn dus 2 plaatsen waar jouw merk / evenement gevonden kan worden. Trouwens, YouTube is na Google de meest gebruikte zoekmachine.

6. Video geeft de mogelijkheid sponsors goed, en op een natuurlijke manier, in beeld te brengen.

Het bekendste voorbeeld is misschien wel de bekende sportdrankjes die na een inspannende wedstrijd “toevallig” gedronken worden. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Zolang de integriteit van het evenement niet in gevaar komt kan je alle kanten op.

7. Video footage kan worden hergebruikt. 

Als je eenmaal een video hebt gemaakt is het een fluitje van een cent om er afgeleide werken van te maken. Zonder dat je opnieuw moet filmen, editen en de kleuren moet corrigeren. Zeker als je meerdere video’s kan combineren zal het de kijker niet storen dat dezelfde beelden opnieuw gebruikt worden.
Met een aantal aanpassingen (muziek, titels, logo’s) kan je de video een nieuw doel geven.

Voor de promo van het Europees Kampioenschap Mountainbike Beachrace is er materiaal gebruikt van de voorgaande twee wedstrijden. Met nieuwe titels en een hoog tempo creëren we een hele nieuwe sfeer.

8. De video bepaald wat er gezien wordt. 

Viel het aantal bezoekers van jou evenement tegen? Was de wedstrijd een beetje langdradig? Kan natuurlijk allemaal. Maar dan filmen we toch zo dat het lijkt alsof er meer mensen zijn. En dan zorgen we er toch voor dat het tempo in de video lekker hoog is? Onder videografen is er een uitspraak: “de kijkers thuis weten niet wat ze gemist hebben” Daar kunnen jullie gebruik van maken.

9. Per dag wordt er meer dan een 100 miljoen uur aan video op Facebook bekeken.

Maar dat niet alleen. Op YouTube kijken mensen 10x zoveel. 1 MILJARD uur. Volgens een onderzoek van Cisco zal in 2021, 82% van het internetverkeer, video streams zijn.

10. Video zorgt voor extra toeschouwers.

Er zijn genoeg evenementen waarbij er van nature geen of weinig toeschouwers zijn. Dat kan zijn omdat de wedstrijd buiten Nederland gehouden wordt of dat het een wedstrijd voor de laagste klasse is. Elke kijker van de video is dan 1 toeschouwer meer.

Bonus: Het is leuk om samen met elkaar video te bedenken, video te maken en video te kijken.Bronnen:
https://www.searchenginejournal.com/why-content-needs-amazing-images-videos-visuals/268911/
https://techcrunch.com/2016/01/27/facebook-grows/?guccounter=1
https://techcrunch.com/2017/02/28/people-now-watch-1-billion-hours-of-youtube-per-day/
https://www.cisco.com/c/en/us/solutions/collateral/service-provider/visual-networking-index-vni/white-paper-c11-741490.html#_Toc484813971

Reacties

Reviews:

"Johnny Dertien is als producent van dagedits en eventverslagen precies de persoon die wij nodig hebben. Hij werkt goed, zelfstandig maar wel naar behoefte van ons (de klant) en heel belangrijk ...snelheid in zowel het verslag als de edit zelf! Een dagedit van een evenement wordt kant en klaar aangeleverd voor onze social media kanalen nog op het evenement zelf! Daar worden wij en zeker ook de deelnemers aan onze evenementen blij van!!"

Alex Schuttert - Exeventure Sports & Events - Zaandam


"In de sportbranche draait alles om gevoel en beleving en Johnny Dertien is als geen ander in staat om dit op de juiste manier over te brengen op video. Daarnaast, zeker niet onbelangrijk, is hij al menig maal mijn "reddende engel" geweest als het ging om spoedklussen. Hij weet binnen korte tijd met relatief weinig input het juiste te realiseren. Als dat geen topsport is!"

Kelly van der Geest - Marketing en PR manager - kleertjes.com


"Johnny 13 had mij gevraagd een intro te geven voor de video coverage tijdens het Nederlands Kampioenschap Snowboarden in Laax. Dit was mijn eerste ervaring voor de camera. Dankzij zijn goede coaching, en samenstelling van de video, hebben velen kijkers dit als prettig materiaal beschouwd. Buiten het zijn van een goede cameraman en video-editor beschikt Johnny 13 over prettige coachingsvaardigheden."

Erik Daalder - Industry Trainer Consultant

Contact

Naam

E-mail *

Bericht *